Над 30 вида кактуси предлага един от участниците в изложението „Цветна есен 2014“.  Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари се провежда от 22 до 26 октомври в Международен панаир Пловдив. Повече от  20 фирми показват  цветя, декоративни храсти, овошки, разсад, семена, торове, инструменти, занаятчийски изделия, бижута и дори пчелен мед.
Любителите на градинарството веднага оцениха красотата на новите сортове лалета от Холандия. Те са кичести, с необичайни багри и листа, накъдрени по края като дантела. Тук може да се намерят над 25 сорта лалета.
Посетителите масово купуват и разсад за годжи-бери. То измести жен-шена, наричан до неотдавна Крал на растенията, заради ценните хранителни вещества, които има.  Новост е и екзотичният плод аргута – миниатюрно киви, тежащо 15-20 грама, но съдържащо витамини колкото 150-грамов плод.
Най-красивата изложба в календара на Международен панаир Пловдив отново е изпъстрена с познатите есенни цветя, като хризантема, циклама, пролетен минзухар, цъфтящ и през зимата, коледна звезда и други. Изпъкват  орхидеи с различна големина и цвят.
Наред с цветята, семената и разсадите, се предлагат декоративни храсти и овощни дръвчета, торове, инструменти и аксесоари за градинарството. Изложителите дават съвети за отглеждането на растенията и тяхното съхраняване през зимата. Тук се вижда модата в озеленяването  и тенденциите в декорацията на дома, офиса и парковата среда, създават се уют и добро настроение,  коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.
Любителите могат да открият  всичко, необходимо за зелената украса на дома и вилата, а собствениците на хотели и заведения – да намерят идеи за оформяне на открити и закрити пространства с елементи от живата природа. Ръчно рисувани саксии и съдове за цветя, произведения на занаятчийското изкуство и предмети за декорация допълват възможността всеки да реализира свой уникален проект за интериора и ландшафта.
Посетителите на „Цветна есен 2014“ имат възможност да видят още: Международна изложба за  медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения“, Панаир на колекционерите „Булколекто“  (24-26 октомври), Международни киноложки изложби, финали за Световната киноложка купа,  Републикански шампионат за българско овчарско куче и Национален шампионат на Чили (25 -26 октомври).

Достъпът до всички прояви е с общ билет на цена 2 лева,  за ученици, пенсионери и инвалиди струва един лев. Палатите са отворени от 9 до 18 ч., в неделя – до 16 часа.

Oще статии

Loading…