Диаманти за инкрустиране в зъбите и ново поколение импланти с по-добър естетичен вид са сред хитовите експонати на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация „Медикус, Денто, Галения 2014“. Тя продължава от 22 до 25 октомври в Международен панаир Пловдив. Над 80 фирми от шест държави участват в най-големия на Балканите форум за индустрията на здравето.
Украсяването на зъбите с диаманти е много модерно сред абитуриентките, обясниха от фирмата изложител. Ексцентричното бижу се търси  и като подарък за Коледа и Нова година.
То е част от изделията за по-красива усмивка, представени на изложбата. Повече от 10 фирми предлагат ново поколение импланти, които са по-здрави и по-елегантни от познатите. Фотополимерните пломби също се доближават плътно до натуралния вид на зъбите с помощта на нанотехнологии, които променят използваните материали.
Освен на естетиката, участниците в „Медикус, Денто, Галения 2014“ залагат на иновативни уреди и инструменти за диагностика, терапия и профилактика. Лазерните апарати масово навлизат в денталната медицина  и дори се вграждат в зъболекарския стол. Единственият в света лазер без оптичен проводник създава нова концепция за лазерно лечение, като предлага  максимална свобода на работа, обясниха от фирмата изложител.
„Медикус, Денто, Галения“  не е обикновено търговско изложение, а форум, свързващ науката и бизнеса в името на пациента, заяви в своето приветствие  ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. д-р Стефан Костянев, преди да открие  нейното 20-о издание.  Представянето на технологии и изделия от последно поколение очертава посоките за развитието на медицината и стоматологията, подчерта проф. Костянев.
Искам да изразя подкрепата и признателността си към дейността ви, която дава съвременна визия на постиженията в здравния сектор, се казва в поздравителния адрес на министъра на здравеопазването д-р Мирослав Ненков до ръководството на националния изложбен център.
„Двадесето юбилейно издание отбелязва подем в развитието на изложбата, която се запази дори в най-тежките моменти на кризата. Сега са повече и участниците, и ангажираните площи, разширява се гамата на изделията“, каза при откриването на форума д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Пазарът на медицинска и стоматологична техника се активизира, а тук се представят експонати, съчетаващи високо качество и разумна цена, коментира той на пресконференция преди откриването на изложбата.
Близо 20 новости, от които 14 световни, може да се видят на нея.  Водещи производители и дистрибутори показват  медицинска техника и консумативи, болнично обзавеждане, апаратура за спешна помощ и реанимация,  оборудване за стоматологични кабинети, зъботехнически работилници и лаборатории, диагностични уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства в палата 11. Повечето експонати се предлагат на преференциални цени.
Иновациите са във фокуса и на деловата програма, включваща семинари, симпозиуми и презентации.  Посетителите специалисти получават карта за безплатен достъп до „Медикус, Денто, Галения“ след предварителна онлайн регистрация. Очакват се няколко хиляди гости от страната и чужбина.
Проявите, ориентирани към пациентите, също са важна част от изложението, подчерта д-р Иван Соколов на пресконференцията. В програмата на Дните на диабета са включени безплатни изследвания и консултации, прожекции на филми, дискусии, свързани с опасното заболяване и предпазването от него. Организатор е Националната асоциация на децата и младите хора с диабет. Ще се правят и безплатни тестове за хепатит В и С в мобилен кабинет пред палата 11. Предвидена е лекция за ревматизма.
Експозициите може да се разгледат от 9 до 18 ч., в неделя – до 16 часа. Билетът струва  2 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди – един лев.
Той дава достъп и до останалите прояви в панаира: Специализирана изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“ (22-26 октомври); Панаир на колекционерите „Булколекто“ (24-26 октомври); Международни киноложки изложби,  финали за Световната киноложка купа, Републикански шампионат за българско овчарско куче и Национален шампионат на Чили (25 -26 октомври).

На снимката: Ректорът на Медицинския университет в Пловдив проф. д-р Стефан Костянев (в средата) разгледа експозициите на Международната изложба „Медикус, Денто, Галения 2014“, след като преряза лентата.

Oще статии

Loading…