Как новите технологии, по-добрата организация на армията и по-качественото обучение могат да намалят военните разходи ще обсъждат български и чуждестранни експерти по време на научната конференция „Решения и технологии за интелигентна отбрана“. Тя ще се проведе на 31 май и 1 юни в рамките на Международната изложба за отбранителна техника „Хемус 2012“ в Пловдив.

Ще бъдат представени над 90 разработки, свързани с инициативата на НАТО за по-ефективни въоръжени сили срещу по-малко средства и с политиката на Европейския съюз за обединяване и споделяне на способностите.  Дискусиите са фокусирани в три направления: „Въоръжение, бойна техника, имущества и материали”,  „Военнополитически и икономически аспекти на отбраната“,  „Комуникационни и информационни технологии и системи, защита на информацията“.

В разискванията ще участва и заместник изпълнителният директор на Европейската отбранителна агенция Адам Сова, който ще изнесе доклад на тема  “Обединяване и споделяне в контекста на многонационалните подходи за развитие на европейските отбранителни възможности”.

Международната научна конференция е под патронажа на заместник-министъра на отбраната  Валентин Радев, а организатори са  Институтът по отбрана и Фондация „Хемус ’95”. Във форума ще участват представители на Организацията за изследвания и технологии на НАТО, известни учени от водещи университети и научноизследователски институти във военната сфера.
Сред присъстващите ще бъдат и членове на 16-те официални чуждестранни делегации, които ще гостуват на изложението „Хемус 2012“. То ще се проведе от 30 май до 2 юни в Международен панаир Пловдив, ще се представят компании от 9 държави. Ще бъдат демонстрирани върхови технологии и иновационни изделия за сухопътни войски, вонноморски и военновъздушни сили, за оборудване на бойците и за общо осигуряване на армията.

Посетителите специалисти ще се запознаят  с новите тенденции в отбранителната промишленост, образованието и научните изследвания в тази сфера.

Изложбата се организира от фондация  „Хемус ’95” под патронажа на министрите на отбраната и на икономиката. Основни партньори са Международен панаир Пловдив и Сдружение „Българска отбранителна индустрия“.

На снимката: Демонстрация на съвместна акция по спасяване на армията и МВР

Oще статии

Loading…