Стани участник в детската картина на мечтите, включи се на 1 юни в сътворяването на 300-метрова рисунка в Пловдив! Тази покана отправя към всички малчугани в града на тепетата екипът на арт център „Орхидея” – Карлово, инициатор на уникалния проект „Голямото рисуване на малките художници”.

В Международния ден на детето – 1 юни, петък, на 3-ия етаж в мол „Галерия Пловдив”, ще бъде опънато на стативи 300-метрово платно. Точно в 13 часа всяко хлапе ще може да изобрази върху него своята мечта. Организаторите са осигурили цветни бои и четки за всеки участник. Оцветеното дълго платно ще бъде изрязано на малки картини, които ще бъдат подарени на болници.

„Голямото рисуване на малките художници” стартира преди година, на 1 юни, в Карлово. Тогава хепънингът събра над 1 200 деца. Следващата изява бе на 20 април 2012 г., на 7-ия Фестивал на българското образование. Възпитаници от 100 училища рисуваха на Моста на влюбените до НДК – София.

„Уверихме  се, че тази интерактивна форма, авангардно колективно изкуство – без индивидуално авторство, с импровизация от участниците, се възприема от всички изключително позитивно. Това породи у нас идеята да направим национален хепънинг”, обясниха Кунка Бакалова и Момчил Николов от арт център „Орхидея”. Те са поканили няколко общини да се включат в инициативата на този 1 юни.

Кунка и Момчил са благодарни, че в лицето на екипа на мол „Галерия Пловдив” са намерили съмишленик за осъществяването на оригиналния проект. Фирма „ТЕД” също се включва – с предоставяне на дългото платно.

„По време на колективното рисуване се създава неповторима атмосфера на задружност и много радостни емоции”, категорични са организаторите. А нали именно в това е същината на детския празник.

„Нека „Голямото рисуване на малките художници” непрекъснато да удължава бялата пътека на детските мечти”, пожелават Кунка и Момчил, чиято мечта е участие в рекордите на „Гинес” с най-дългата рисунка в света.

Oще статии

Loading…