Изложба на фотографии от околосветско пътешествие, посещение в Балабановата къща в Стария град и среща с представители на местната администрация и туристическия бизнес са акцентите в посещението на индийската делегация от туроператори в града под тепетата.

На 18 май 2012 г. със съдействието и координацията на ОП „Туризъм” – Пловдив гостите ще се насладят на атмосферата на Балабановата къща, където представители на  местния туристически бизнес  ще имат възможност да срещнат  колегите си  от Индия. Същия ден специално за посещението на индийската делегация е подготвена и фотографската изложба „Споделянето е всичко” на младата Лора Василева, която съвсем наскоро се завърна от околосветско пътешествие. Фотографиите са специално подбрани от пътуванията и в Индия, а името на изложбата съвпада с едноименния блог на младата фотографка.

На 19 май 2012 гостите ще направят пешеходна обиколка на града, по време на която ще  разгледат културните ценности на Стария град , ще посетят Античния театър и обновения Античен  стадион, където ще наблюдават и кратка възстановка на древен ритуал за гадаене по огън и полет на гълъби, който да изгради своеобразен мост между Античността и съвремието.

Посещението в Пловдив е част от информационен тур на България, който е организиран от Сдружението  за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България. Инициатива завършва в София на 22 май 2012 г. с Българо-индийски туристически форум с предварително заявени работни срещи с индийската делегация. Целта на събитието е изграждането на ползотворни бизнес контакти в туристическия бранш между България и Индия и представянето на страната ни като атрактивна дестинация за културен туризъм.

Индийска делегация

Делегацията включва представители на големи туроператори в Индия. Част от очакваните гости от индийска страна са г-н Субаш Верма – Президент на Асоциацията на  идийските  вътрешни туроператори, г-н Паван Джейн – Изпълнителен директор на Белеър Травел &Карго, както и президент на Ротари клуб в Делхи, г-н Амарендра Чакроворти – един от най-популярните пътуващи журналисти на Индия и др.

Информационен тур

С цел пълноценното представяне на туристическите предимства на България информационният тур на индийската делегация включва пет общини-партньори, които да демонстрират културното многообразие на страната. Обиколката на България стартира на 17 май 2012 г. от старопрестолния град Велико Търново. Следват Пловдив, Велинград, Разлог и София.

Организатори и партньори, подкрепящи събитието

Инициативата е на Сдружението  за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България и се реализира с подкрепата на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Българска търговско промишлена палата, Българска туристическа камара, Асоциация на българските туроператори и туристически агенти, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и др.
От общините партньори на посещението са Община Пловдив, Община Велико Търново, Община Велинград, Община Разлог и  Столична община
Сдружението  за развитие на бизнес и културни отношения между Република Индия и Република България е неправителствена организация, представлявана от г-н Нирадж Кумар. Сред целите на Сдружението са да съдейства за организирането на срещи и обмен на опит и информация между дейци на културата и изкуствата, да организира и провежда тематични конференции, кръгли маси, семинари и дискусии между представители на двата народа с цел взаимното им опознаване и сближаване, както и да разпространява информация за своята дейност в България и Индия със законни методи и средства.

Oще статии

Loading…