80 любители фотографи, на възраст между 16 и 33 години, се включиха във фотоконкурса „Пловдив през погледа на младите“, организиран от сдружение „Младежки глас“ – град Пловдив. Участниците изпратиха 242 снимки по интернет. Жури, начело с известните майстори на обектива Методи Плачков и Петър Пешев, оцени фотосите и излъчи 7 победители, съобщи днес за медиите Борис Вълев, областен лидер на младежкото сдружение.

Голямата награда във фотоконкурса е уикенд за двама в новия бутиков хотел „КАЗА АРТ” до Троянския манастир. Класираните от 2-ро до 7-мо място ще получат ваучери за 5D киното и спортните атракциони в мол „Галерия Пловдив” – стена за катерене, боулинг, тенис на маса, както и специална грамота в знак на признание за отлични постижения в областта на фотографията.

Кои точно са победителите ще стане ясно на 1 юни, петък, от 19 часа, на специален коктейл на 3-ия етаж в мол „Галерия Пловдив”. Тогава ще бъде открита и изложба със 77 избрани фотоси от изпратените за конкурса 242. 44 от снимките са подбрани от журито, а останалите 33 са тези, събрали най-много харесвания от виртуалната галерия в интернет на Фейсбук страницата на „Младежки глас“, обясни начина на селектиране Вълев. Фото експозицията ще бъде разположена на 3-ия етаж в най-големия търговско-развлекателен комплекс в Южна България – в зоната до ледената пързалка и бар „Маркони”.

„Заповядайте на откриването на вашата фотоизложба в мол „Галерия Пловдив” на 01.06., петък, от 19 часа, на 3-тия етаж”, отправя покана към всички пловдивчани Борис Вълев. Желаещите да видят уникалните снимки на младите хора, уловили чрез обектива си красотата на вечния град на тепетата, ще могат да направят това от 1 до 30 юни.

Oще статии

Loading…