Що е „метод на Ипо“ и кои са универсалните 12 трика за регулиране на килограмите ще разберат пловдивчани от Ипократис Пападимитракос, автор на изданието „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“. Топдиетологът ще представи в града на тепетата своята книга на 25 април, сряда, от 18 часа, в книжарница „Форум” /3-ия етаж, зад стената за катерене/ в мол „Галерия Пловдив”. Премиерата е с вход свободен и всеки заинтересуван ще може да зададе въпроси на един от най-известните специалисти по храненето у нас.

„ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“, публикувана в края на месец март от издателство „Ентусиаст“, е  книга за „нормалното“ хранене и средствата, с които то се постига.  В нея авторът разобличава митовете за напълняването и обяснява реалните причини за него. Посочва какво е и какво не е храна, разкрива тънкостите около качеството и количеството ?, дори споделя своята лична диета.

Книгата съдържа не само съвети, но и т. нар. „практична ипология“, в която специалистът прилага конкретни нискокалорични рецепти, както и таблици с физическа активност и калории на основните храни. В изданието е поместена лесно приложима и достъпна десетседмична програма в три етапа за преодоляване на погрешните стереотипи, свързани с начина на хранене, която гарантира трайна промяна в начина на живот, постигането и поддържането на нормално телесно тегло и хармонично състояние на душата.

Особено място е отделено на съветите на Пападимитракос за храненето при децата или по-точно на съвременните „модерни“ деца, на затлъстяването и стреса при тях, на емоционалните фактори, които им оказват влияние, на детската депресия. В приложенията към книгата всеки може да намери най-подходящата за него диета, а на последните страници са поместени универсални 12 трика за регулиране на килограмите.

Освен, че е практикуващ диетолог с над 10-годишен опит, Ипократис Пападимитракос е кинезитерапевт и психолог. Той е първият специалист в България, който заговори за „нормално хранене“ като начин на живот и състояние на духа. Методите, които Ипократис прилага се различават от класическата диетология. Обикновено наднормените килограми се третират като обменни заболявания или нарушения на метаболизма. Но той е убеден, че причините за тях в повечето случаи са психосоматични, че се дължат на цялостното неправилно поведение към храната, на вредните навици и на лошия хранителен стереотип.

Самият Ипократис смята, че до голяма степен успехът на методите му се дължи на факта, че е изпитал върху себе си всичко, което читателите ще прочетат в книгата му или ще чуят и видят в кабинета му. Преди години, когато пристига в България, той тежи 120 килограма. Полага много усилия, за да изглежда безупречно днес и да има правото да съветва други с подобни проблеми.

За Ипократис Пападимитракос

Ипократис Пападимитракос, или Ипо, както го наричат неговите клиенти и приятели, е сред най-известните специалисти по храненето в България с над 10-годишен опит. Роден е през 1973 г. в Гърция. Установява се в София през 1993 г. Завършва кинезитерапия в Националната спортна академия (НСА) и психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Защитава докторат и специализира в областта на  психосоматичните заболявания. Първият му професионален опит е като фитнес инструктор и диетолог във фитнес център „Ялта“. Основната му идея е трениращите за здраве да комбинират хобито си с правилно хранене. През 2000 г. създава собствен кабинет, който са посетили над 5000 души, сред които едни от най-популярните личности у нас. През 2010 г. заедно със своя екип Ипократис Пападимитракос създава инициативата „Здравословна почивка“, вдъхновена от съвременния начин на живот и от желанието да създаде идеалния метод за релаксация и противопоставяне на стреса.

През 2012 г. Ипократис публикува първата си книга – „ИПОлогия на храненето. За диетите, за душата и борбата с килограмите“. В нея той запознава читателите със своите методи на работа и предлага напълно нов подход към диетите и „борбата“ с килограмите.

Oще статии

Loading…