„Психология на бременността” ще обсъждат на поредната лекция в безплатното Общинско училище за бъдещи родители в Пловдив. На 28 април, от 11 часа, в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”, Мариета Игаренска – психолог и  психотерапевт, ще говори за психологичната нагласа на жената да стане майка.

Известният специалист ще концентрира вниманието върху зрялостта, адаптивността, уменията за справяне със стрес, страх, тревожност. По време на срещата с бъдещите родители г-жа Игаренска ще засегне и темата за психология на плода (пренатална психология), както психологическата подготовка за раждане, посрещането на новия човек, щастливото родителстване.

Най-важната мисия на женското начало е да даде нов живот на света. Майката е Творец, духовен учител на своето дете. „Деветте месеца на бременност са време, в което да заложите талант, воля, интелект, вътрешна хармония и решителност у детето си”, казва Мариета Игаренска.

Следващата лекция в безплатното Общинско училище за бъдещи родители е на 12 май, от 11 часа, на обичайното място в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”. Темата е „Таткото: чакаме бебе”, лектор д-р Жорж Пелев, началник АГ отделение на МБАЛ „Пловдив” (бивша Окръжна болница).

Повече информация за безплатното Общинско училище за бъдеще родители може да научите в интернет на www.galeriaplovdiv.com, в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив” и в профила във Фейсбук – Форум Книжарница, както и на GSM 0888 89 50 26.

Oще статии

Loading…