„При наркотиците няма опитване – има започване и след това много трудно спиране. За това не започвайте!” С този съвет се обърна към младите пловдивчани Георги Титюков, зам.кмет по спорт, младежки дейности и социална политика към Община Пловдив при стартирането днес на „Ден срещу дрогата”. Общоградският празник започна точно в 11 часа, но огромният интерес накара ученици да се редят на опашка за записване за участие 2 часа по-рано. По предвидливите бяха сторили предварително това чрез интернет.

Хиляди млади хора се включиха в различните надпревари, организирани от Община Пловдив в „Деня срещу дрогата – 1 април”. Празникът се проведе в 4-ри зони на мол „Галерия Пловдив” от 10 до 18 часа. Сякаш предусетили дъжда и силния вятър, които обхванаха Пловдив днес, организаторите избраха за „дом” на събитието огромното уютно пространство на най-големия търговско-развлекателен комплекс в Южна България.

Децата се състезаваха безплатно на ледената пързалка, стената за катерене и тениса на маса. Стотици от тях демонстрираха таланти на откритата сцена в източния атриум на мола. Старт на надпреварата по тенис на маса даде лично инициаторът на „1 април – Ден срещу дрогата” Петя Василева, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

Първи детска вокална група „Бамбини” извисиха гласове на импровизираната сцена. Всъщност те направиха премиера на репертоара си, с който ще се явяват на конкурса за забавни и популярни песни след седмица във Военния клуб – Пловдив. Индивидуални изпълнители от Формацията за автентичен фолклор „Куклици”, предизвикаха бурните аплодисменти на връстниците си. А детската вокална формация „Омайниче” с ръководител Таня Орманова за пореден път доказа високата си класа.

Публиката посрещна повече от възторжено и изящните изпълнения на „Ера балет”, които преди 2 седмици се върнаха от Румъния с европейска шампионска титла по спортни дисциплини.

Стотици деца устремно се втурнаха да събират стикери от магазините „ЯКО”, „O’NEILL”, „БУЛДОЗЕР”, „BARI fashion”, книжарница „ФОРУМ”, водния атракцион BRINC BOLL, 5 D киното, стената за катерене, тениса на маса и ледената пързалка в играта „Сървайвър”. Във всяка от тези точки в мола те скандираха с висок гласа „НЕ на дрогата! Животът не търпи лъжи” – мотото на празника.

„На 1 април, в Деня на хумора и шегата, казваме, че опитването на наркотици не е майтап, това не е шега работа”, подчерта не веднъж от сцената в източния атриум „главният диригент” на „Денят срещу дрогата” Кремена Шопова, председател на  Сдружение за изкуства, спорт и образование „ЕРА – 3000”.

Всички участници утоляваха жаждата си безплатно с напитки „Дерби”. Организатори на „1 април – Ден срещу дрогата” са Община Пловдив,  Превантивно- информационен център към Общинския съвет по наркотични вещества, Сдружение за изкуства, спорт и образование „ЕРА – 3000”, „ДЕРБИ” и мол „Галерия Пловдив”.

Oще статии

Loading…