Час и половина стотици пловдивчани със сълзи в очите и трепет в душите съпреживяха завладяващата програма на ансамбъл „Елика” по случай националния празник 3 март. 5 групи професионални танцьори и любители буквално разтресоха вчера по обяд с тежките стъпки и буйни ритми източния атриум на мол „Галерия Пловдив”. Посетителите на най-големия търговско-развлекателен комплекс в Южна България окупираха коридорите, кафенетата и перилата на стълбите по 3-те етажа около атриума, за да се насладят на вечните български народни танци, за да се почувстват българи в един от най-светлите наши празници.

„Голяма емоция и тръпка е. На сцената са от 4-годишни до танцьори по-възрастни от родителите ми”, сподели Павел Зарев, ръководител на ансамбъл „Елика”.

Емоцията и тръпката ескалираха с всеки следващ танц, за да разтресат из дъно сърцата и душите на насъбраното множество с „Боят настана”. С развети байраци и опънат български трикольор изпълнители и публика спонтанно подхванаха тежко хоро на песента за Райна Попгеоргиева „Кой уши байрака”.

Дори и Баба Марта привлякоха дивните фолклорни изпълнения. „Отидох първо на стената за катерене, като млада и пъргава се изкачвах, ама сега само погледнах отдолу децата как вървят нагоре, после се пуснах на ледената пързалка, леко се подхлъзнах, в 5D киното ме разлюляха и ето ме накрая при вас да ви пожелая здраве и късмет”, изрече сестрата на Голям и Малък Сечко на сцената на мола. Актрисата Даниела Костова, превъплътила се в Баба Марта, напомни като се свалят мартениците да се сложат под камък. Ако много мравки ги полазят значи много пари ще има през годината за харчене в мол „Галерия Пловдив”.

Oще статии

Loading…