Живот или дрога?! Под това мото Община Пловдив организира общоградски празник на 1 април, неделя. „Избрахме датата, за да кажем именно в Деня на лъжата, че Животът не търпи лъжи!”, обясни за медиите инициаторът Петя Василева, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

Празникът ще се проведе в 4-ри зони на мол „Галерия Пловдив” от 10 до 18 часа в неделя. Участниците ще ползват безплатно ледената пързалка, стената за катерене, тениса на маса и откритата сцена в източния атриум.

„Надяваме се възпитаниците на 42 училища и различните школи в Пловдив да изявят своите дарби”, отправи конкретна и към всички пловдивчани покана съорганизаторът на Деня срещу дрогата Кремена Шопова, председател на  Сдружение за изкуства, спорт и образование „ЕРА – 3000”.

„Идеята е младите хора да покажат своите таланти в пеене, танци и актьорско майсторство на откритата сцена, както и физическите си способности в състезанията. По този начин те ще демонстрират съпричастност към каузата „НЕ на дрогата”, допълни Кремена.  Ще бъдат сформирани отбори в 2 възрастови групи – от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас, които ще премерят умения и сили на спортните съоръжения в мола.

За тонуса на всички, включили се в празника, са се погрижили от „Дерби” – цял ден те ще раздават безплатно напитки.

В 18 часа, в края на „Деня срещу дрогата – Животът не търпи лъжи!” участниците ще получат много предметни награди, тениски от верига магазини „Дензел”, както и безплатни ваучери за атракционите в мол „Галерия Пловдив” – уникалното като изживяване 5D кино, бринк бола /огромни водни топки-балони, с които се ходи по вода/, ледена пързалка, тенис на маса, стена за катерене.

Организатори на първия с такъв мащаб и заряд „Ден срещу дрогата” в града на тепетата са Община Пловдив,  Превантивно- информационен център към Общинския съвет по наркотични вещества, Сдружение за изкуства, спорт и образование „ЕРА – 3000”, „ДЕРБИ” и мол „Галерия Пловдив”.

За повече информация и записване за участие: GSM 0886 315 123, 0896 614 140.

Oще статии

Loading…