С веселие и с над 400 раздадени подаръци приключи първото под тепетата двудневно изложение Expo4Kids в мол „Галерия Пловдив”, адресирано към родители и деца от нула до 12 години. Събитието бе „принудено” да се конкурира с рекордно топлото време, което всички толкова дълго чакахме и което накара майките незабавно да изведат хлапетата по парковете. И въпреки това повече от 2 000 родители и деца, посетиха експо-то.

Някои от тях изслушаха с внимание безплатните лекции, организирани от създателите на „Дневник Първата годинка” в книжарницата на комплекса. Подрастващите с огромен интерес се включиха в състезанието – приказка за безопасност.Един от коридорите в мола беше превърнат в градска улица и децата буквално в реални условия се учеха как да се държат на пътя и да пресичат безопасно. Общо 25 фирми от София, Пловдив и Варна участваха в изложението.

Кулминация на Expo4Kids беше раздаването на безброй награди в късния неделен следобяд в организираната от Еxpoevents томбола. Преди това обичаните изпълнители от детската вокална формация „Омайниче” и от школата по танци „Луди Млади” вдигнаха градуса на настроението. Танцьорите успяха да накарат десетина дечица, някои, от които под две годинки, да играят трудния народен танц ръченица. А малчуганите се справиха така, че изненадаха дори собствените си родители.
И започна дългото раздаване на подаръци за включилите се в томболата. Онлайн магазинът „Илинор” беше осигурил три чифта текстилни обувки с дишаща подметка, както и антибактериални чорапки. Други късметлии спечелиха пет ваучера за пазаруване с отстъпка, а още три ваучера – за покупки в „Илинор” на стойност 50 лева. Пет козметични комплекта за момиченца и момченца бяха подготвили от DM – немско-австрийската верига дрогерии с магазин на партерния етаж на мол „Галерия Пловдив”. Подаръци осигуриха и логопедичният и монтесори център „С-Иввена”, „Pinokio toys”, Iskamsnimka.com, Funbook, „Ателието на феите”, „Тий Тийм България”, „Интелигентен пластелин”. Шест хлапета ще имат безплатна прожекция в 5D киното, което се намира в източния атриум на мол „Галерия Пловдив”.

По ирония на късмета първите три футболни топки на „Елгидиум” спечелиха само момиченца. И чак като дойде ред на волейболните топки шансът избра момченцето Сонер Мурат. Голямата награда – велосипед, осигурен от „Елгидиум” на лаборатории Пиер Фабр, европейски лидер в оралната хигиена и грижа, отиде при дъщерята на Петя Василева от Пловдив.

Expo4Kids стартира за първи път през миналата година в София. Формулата му – участие на фирми в експото, на лектори в специално организираните образователни семинари, на забавленията и наградите, се оказа работеща. Поради тази причина изложението тази година излезе от столицата и тръгна из страната. Следващата спирка на Expo4Kids е в Стара Загора. Да се готвят Бургас и Варна.

Oще статии

Loading…