Ако откриете същия модел, на същия производител, на по-ниска цена ние ви връщаме парите. С тази пазарна стратегия, нова за Пловдив, продължава китайската експанзия в града на тепетата. Собствениците на популярната от 6 години верига „Панда” прерязаха лентата на 7-мия си поред обект, месец след като други китайци атакуваха с ниски цени пазара на дрехи, обувки и чанти.

„Искаме клиентът при нас наистина да получи стоката на най-евтината цена. За това обявихме тази промоция в новия си магазин „Панда”, който открихме в търговския център на Цариградско шосе /сградата с „Техномаркет” и ресторант „Буено” до Полиграфията/, обясни г-н Ли. Ако потребителят купи дреха, обувки, чанта, бижу или каквото и да е от богатия асортимент и открие другаде същия артикул на по-ниска стойност той веднага получава парите си обратно. Условието е това да стане в рамките на 3 дни, стоката да не е употребявана и да се представи касова бележка с по-ниската цена. Тази стратегия със сигурност ще свали цените на азиатските артикули в Пловдив, коментират клиенти.

В новия магазин на „Панда” дават още една опция – купуваш китайска стока – ядеш китайско. Ако пазариш за 15 лева, получаваш ваучер за 1 лев, ако покупките са за 20 лева, ваучерът е за 2 лв. и т.н. С получения ваучер намаляват сметката в двата китайски ресторанта „Фън И” в Пловдив – единия срещу Централна гара, другия в Кючюк Париж. Така, хем си облечен, хем си и сит, шегува се г-н Ли.

„Панда” досега беше известна като женското царство – в магазините дамите се обуваха и обличаха като добавяха и съответните аксесоари. В новия обект на „Панда”, който се простира върху 680 кв.м и е на два етажа се продава и всичко за мъжа и детето. Поради тази причина в него има обособен безплатен детски център – докато родителите пазаруват възпитателки занимават хлапетата.

„От 12 години сме в България, работихме и в София и в Бургас, но най-много харесваме Пловдив, заради любезните жители”, споделят собствениците на „Панда”. За това те стартират собствен бизнес именно в Града на тепетата. Откриват магазини отдалечени от пряка конкуренция, за да не вредят на другите търговци, защото „за всички трябва да има хляб”. А относно предлаганата стока собствениците на „Панда” са категорични – „всяка седмица зареждаме с нов асортимент, моделите винаги са в крак със световните  модни тенденции и са по джоба на българина”.

Oще статии

Loading…