Над 5 часа продължи първата по рода си в Пловдив „Надпревара по улични танци – Pioneer STEEZ” на 17 март, следобяд. От 10 до 30-годишни състезатели от Пловдив, София и Димитровград демонстрираха невероятна пластика и хореография пред хиляди зрители, заели 3-те етажа над източния атриум в мол „Галерия Пловдив”. Най-много овации на публиката и високи оценки от журито събраха Цветан Кошутански в сингъл категорията при мъжете и Калина Гаева при жените, и двамата от града на тепетата. При отборите, след оспорвана битка и съревнование на “Battle” голямата награда спечелиха „Стрийт дъст” – Николай Тодоров, Симеон Ангелов, Кристиан Костов от Димитровград. Победителите си тръгнаха с „Pioneer STZ-D10Z-R” – съвременен вариант на преносима бийт-бокс система.  

„Супер много се радвам за това, което се случва в Пловдив и всички сме благодарни на организаторите от фирма „Pioneer”, сподели Калина Гаева, веднага след соловото си изпълнение. 25-годишната невероятна танцьорка се състезаваше и отборно с групата „Силки Денсити” от 6 момичета и 1 момче. „Това е първото реално улично състезание в нашия град. Не мога да повярвам, че има толкова много зрители, дошли да видят брейк и хип-хоп изпълнения. Надявам се да има повече мероприятия свързани с различни танцови стилове. Страшно удовлетворена съм от това, че се случва в Пловдив – младите хора тук имат нужда да изразяват себе си. Ние, пловдивчани, сме супер емоционални и творчески настроени и заслужаваме такива събития. Танцуването помага за много неща – дава здраве, тонус, хубаво тяло, дух, приятели, страхотно забавление е. Момчета и момичета, не стойте пред компютъра, а танцувайте – независимо какъв стил”, апелира Калина, която е хореограф.

На шоуто присъстваха и високопоставени гости от „Pioneer Europe”. Те споделиха, че надпреварата им е допаднала много и се надяват на други подобни инициативи от „Pioneer Bulgaria”.

Oще статии

Loading…