300 български стилисти стават ВИП членове на Световната организация на фризьорите, присъединяването на салоните им дава възможност за участие в конкурси с премии от 10 хил. евро

След тържествена церемония днес в Международен панаир – Пловдив доня Маргарита Гомес-Асебо, съпруга на Симеон Сакскобургготски, преряза лентата на 19-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. Доня Маргарита е редовен гост на пролетните и есенни издания на най-голямото изложение за индустрията на красотата, обясниха неговите организатори от Дружество Christian of Roma и Сдружението на българските фризьори.

Освен съпругата на бившия премиер, официални гости на събитието в Палата 2 бяха генералният директор на Международен панаир – Пловдив Иван Соколов, изпълнителният директор Богомил Бонев и съпругата му Нона Йотова, заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, г-жа Зюхал Шен, съпруга на генералния консул на Турция г-н Рамис Шен, прзидентът на италианския козметичен гигант „Cosmec Milano” Емилио Фреголи, Анелия Дошева – дистрикт гуверньор на Ротари клубовете в България за 2011-2012 г., и оперният ас Калуди Калудов

След церемониалното прерязване на лентата, програмата на тридневния фестивал бе открита със спектакъла „VIOLET” на трикратния световен шампион по фризьорство и треньор на италианския отбор по фризьорство Алесандро Янаконе. Той ще представи колекция от салонни и бални прически, каквито ще се носят на всички официални поводи в Европа и Америка, разказаха от Christian of Roma.

По-късно днес на подиума с екстравагантно ревю „Magnetica“ ще излезе Гаро Папазян. Шоуто е сценичното завръщане на популярния стилист след няколкогодишно отсъствие. В творческата си пауза виртуозът е акумулирал новаторски идеи, които ще представи с вихрена демонстрация – изцяло вечерни прически, подходящи за изискани партита и абитуриентски балове. Тенденциите от Седмицата на модата при официалните прически и в линиите на подстригване, както и нестандартни и различни предложения за нов имидж, ще обединени на 31 март 1 април в колекцията си „LUXURIOUS” арт директорът на Академия BES-Милано Саверио Палма.

Едно от най-важните събития в бранша ще се проведе в рамките на 19-ия Италиански фестивал на красотата и прическата – 300 български фризьори ще станат членове на „Престиж Клуб” на Световната организация на фризьорите (OMC)Това съобщиха организаторите на форума – Christian of Roma  и Сдружението на българските фризьори. Те уточниха, че присъединявате на стилистите ще стане на церемония по време на Първата националната среща на брандираните салони на Christian of Roma  – общо 300 на брой в страната.

Сертификатите за членство ще пристигнат от централата на ОМС в Париж заедно с диплома и стикер, които фризьорите да поставят като отличителен знак за качество в салоните си, обясниха организаторите. Новите официални членове на „ОМС Престиж Клуб” ще получат правото да участват в ежегодните конкурси на международната организацията, чиято премия е 10 хил. евро.

Присъединяването към най-уважаваната институция в бранша гарантира и участие в организираните на всеки две години шампионати. Като член на ОМС от близо 8 години, Christian of Roma е спонсор на българските отбори по фризьорство в предишните три световни съревнования – в Москва, Чикаго и Париж. През октомври тази година е световното първенство в Милано, потвърдиха от Сдружението на българските фризьори.

Срещата и церемонията по приемане на новите членове в голямото семейство на ОМС ще открие г-н Емилио Фреголи, президентът на „Cosmec Milano”, представящ в България популярната световна марка BES. Сертификатите, дипломите и стикерите ще връчи представител на Световната организация на фризьорите, уточни управителят на Christian of Roma г-жа Елена Кристиано.

Лектори и презентатори по време на Националната среща на брандираните салони ще бъдат представители на най-големите италиански козметични компании и световноизвестни модни стилисти, познати от гостуванията си в предишни издания на Италиански фестивал на красотата и прическата, обясниха неговите организатори.

Пред присъстващите близо 300 професионалисти фризьори г-н Емилиано Фандзага, експорт мениджър за Източна Европа на козметичния гигант „ Alfaparf Milano”, ще очертае маркетинговите стратегии за създаване на нови услуги. Основният акцент в презентацията му „SPA идеята във Вашия фризьорски салон” е предлагането на продукти и терапии, които конкуренцията не е внедрила – това е основен принцип във всяка област на предприемачеството, коментира самият Фандзага.

Най-новите тенденции в еко продуктите и тяхното приложение разглежда темата „Идеята за биодимиката във фризьорския салон” на Марта Ванучини от Rolland. Козметичният гигант вече е инвестирал в плантации с лавандула и рози у нас, обясниха от Christian of Roma, която е официален представител за България и на трите презентирани марки – Rolland, Alfaparf и BES.

Наред с новостите в бизнес стратегиите и социалната ангажираност на козметичната индустрия, българските членове на „ОМС Престиж Клуб” предпремиерно за България ще гледат шоу ревютата на трикратния световен шампион по фризьорство и треньор на италианския национален отбор г-н Алесандро Янаконе и арт директора на Академия BES г-н Саверио Палма.

Янаконе ще представи колекцията си от салонни вечерни прически „VIOLET”. Саверио Палма ще демонстрира последните модни тенденции в официалните прически и линиите на подстригване, нестандартни и различни предложения за нов имидж, обединени под заглавието „LUXURIOUS”. Предложенията на двамата стилисти са изцяло съобразени с приближаващите абитуриентски балове, коментираха от Christian of Roma.

Ревютата ще бъдат показани и пред широка публика в рамките на ХІХ-ия Италиански фестивал на красотата и прическата от 30 март до 1 април в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив.

Oще статии

Loading…