Директорката на Дирекция Социално подпомагане Надя Танева занесе пакети с храна за бездомниците настанени в Центъра за временно настаняване към полицията (Отрезвителя). Пакетите са осигурени съвместно с БЧК, а Танева увери, че има достатъчно провизии дори, ако през почивните дни бъдат настанени още хора, останали без покрив.

Освен храна за настанените в Отрезвителя са осигурени дрехи, бельо и обувки. Танева е категорична, че помощ е оказана на всеки, който е потърсил такава.

“Работим 24 часа в денонощието съвместно с МВР, БЧК, община Пловдив и болниците в града. Няма бедстващи, на които да не е оказана помощ. Всички са настанени, нахранени и обгрижени. Нуждаещите се от медицинска помощ са настанени в медицински заведения”, категорична е Танева. Тя е разговаряла с директора на МБАЛ “Св. Мина”, който е уверил, че в случай на нужда останалите без покрив хора се транспортират с линейка до място, където могат да бъдат настанени в момента.

Покрив е осигурен на 21 нуждаещи се. Четирима са настанени в болница “Свети Пантелеймон, петима- в МБАЛ “Св. Мина”, двама – в къщи Младост на “Гладно поле” и десет в Отрезвителя, където има още възможности за настаняване.

Танева призна, че голяма част от хората получили помощ в студа са стари познайници  на социалните, за част от които е задвижена процедура за настаняване в институции.

Директора на БЧК г-жа Таня Георгиева увери, че пунктовете за топъл чай остават същите.

Oще статии

Loading…