„Болница за плюшени мечета” /Teddy Bear Hospital / организират през този уикенд, 17 и 18 декември, от Асоциацията на студентите медици от Медицински университет – Пловдив /АСМ – Пловдив/. Идеята е под формата на игра да се преодолее страхът на малчуганите от „бялата манта”. За целта всяко дете донася своята любима плюшена играчка, която става „пациент”. Влизайки в ролята на родител, малчуганът споделя оплакванията на „детето си” и получава препоръки за здравето му от лекарите. По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло.Акцията „Болница за плюшени мечета” ще се проведе в събота и неделя, от 11 часа до 13 часа, в мол „Галерия Пловдив, в източния атриум /до входа на хипермаркет „Карфур”/.

Teddy Bear Hospital е международен проект, организиран ежегодно от студенти по медицина в страни като Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други. За пръв път този проект в България беше осъществен от членовете на АСМ – Пловдив миналата година. Кампанията пожъна голям успех и получи широк медиен отзвук. Примерът е последван и от студентите от останалите клонове на асоциацията в София, Варна, Плевен, Стара Загора.

Teddy Bear Hospital е насочен към деца на възраст 3-7 години. Освен, че се преодолява страхът на хлапетата към лекаря се заостря вниманието им относно хигиенните правила, здравословното хранене и всичко, свързано с опазване здравето на децата.

В същото време Teddy Bear Hospital помага и на студентите по медицина, да се запознаят отблизо с работата с деца, с техните страхове, вълнения. По този начин се изгражда връзката лекар – дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.

Родители, заповядайте с вашето дете и любимата му плюшена играчка на 17 и 18 декември, от 11 до 13 часа, в мол „Галерия Пловдив”, отправят покана пловдивските студенти медици.

Oще статии

Loading…