Християн Шишманов

„С тези прекрасни слънчеви картини трябва да направим нещо добро, трябва да стоплим дете в нужда”. Тези заричащи слова изрекъл Явор Калинин, когато заедно със съпругата си Петрана закупили 11 картини от остров Бали, изрисувани от местни художници. Заричането да сътвори добро не останало само на думи.

Двамата пловдивчани открили дете, на което да помогнат. Християн Шишманов е на 2 годинки и 5 месеца и от деня на своето раждане се бори да оцелее и да проходи. Малкото момче е болно от детска церебрална парализа.За да съберат средства за неговото лечение Явор и Петрана Калинин организират благотворителна изложба – търг „От Бали, с усмивки и Любов!”. На нея ще бъдат предложени 11-те картини от остров Бали, както и 4 уникални, ръчно рисувани, дървени маски, също от райското кътче. В благородното си дело семейство Калинин среща съмишленици – екипа на мол „Галерия Пловдив” и „Сиенит холдинг”, както и няколко медии. Явно доброто е заразно.

Благотворителната изложба – търг за Хриси ще се проведе в мол „Галерия Пловдив”, на 22 декември /четвъртък/, от 18 ч., в партера до магазин „ЗОРА” /зад стената за катерене/, входа откъм открития паркинг. Желаещите да се включат в търга могат да огледат творбите предварително и да се регистрират за участие на 22 декември от 17.30 ч. На изложбата всеки ще може да си закупи и фотоси от остров Бали. На място ще има и касичка за дарения за лечението на Християн.

Нека инициаторите на това добро дело не останат сами, нека всеки, който има възможност да помогне – да го направи. За да може в най-скоро време малкият Хриси да проходи и щастлива усмивка да грейне на личицето му. А дарителите няма как да не получат усмивки и любов – при това със слънчеви картини от Бали.

Oще статии

Loading…