„Контакти, игри и играчки от нула до 12 месеца” е темата на втората лекция в безплатното Общинско училище за бъдещи родители в Пловдив. Тя ще се проведе на 26 ноември, събота, от 11 часа, в книжарница “Форум” /3-ия етаж, зад стената за катерене/ в мол “Галерия Пловдив”. Безплатното училище е съвместна инициатива на Центъра за бременни жени, ДКЦ-1, Община Пловдив и книжарницата в най-големия пловдивски мол. Целта е изучаване съвременните методи и начини за гледане на новородените.

На първия безплатен урок преди 2 седмици над 80 бъдещи мами и татковци научиха, че през първите 6 месеца на бебето трябва да се дава само кърма, без друга храна, без други течности като вода, сокове.На 26 ноември лекторът Антоанета Борисова, председател на Центъра за бременни жени, ще покаже как се прави алтернативно дишане “на ум” – на ментално, не на физическо ниво и кога, в кой момент от раждането е добре да се направи това (и защо точно тогава). Тя ще говори и за това как родилката да увеличи кърмата си, ако не достига. И, разбира се, по темата за играчките и игрите с пеленачето. След лекцията ще има възможност за индивидуални консултации.

Целта на тези безплатни уроци за бъдещи родители е не реклама на определени бебешки продукти и артикули, а полезни практични съвети, свързани с ежедневието преди и след раждането на детето.

За лекциите не е необходимо предварително записване, уточни г-жа Борисова. Тя подчерта, че безплатните уроци са не само за майките, а и за бъдещите бащи, чието присъствие е от изключителна важност. Следващата лекция е на 10 декември, отново от 11 часа, в книжарница “Форум” в мол “Галерия Пловдив”.

Повече информация за безплатното Общинско училище за бъдещи родители може да научите в интернет на www.bg-bebe.com, както и на тел. 032/ 33 68 68, GSM 0888 89 50 26 и в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”.

Oще статии

Loading…