Народно читалище „Европа-2004”- гр. Пловдив организира ІІ-ри национален конкурс за детска рисунка на тема „България през моите очи – древна и красива”. Конкурсът е част от честванията за Деня на Народните будители. В него участват деца от 3 до 15 години от цялата страна, разделени в три възрастови групи – деца от детските градини, ученици І – ІV клас, ученици V- VІІІ клас. Компетентно жури от художници ще класира рисунките. Творбите трябва да са изпълнени на формат 35/50 см. или на блоков лист и паспартирани във формат 50/ 70 см. ( 35/ 50 см. за творбите на  блоков лист). Допустими са разнообразни графични и живописни материали, както и апликации по избор на учениците – моливи, въглени, туш, акварел, темпера, пастели, фулмастери и т. н.

Подробности за условията за участие вижте в интернет на www.chitalishte-evropa.blogspot.com. Конкурсните творби се предоставят в сградата на читалището на адрес: гр. Пловдив, ул.”Марин Дринов” № 2 до 28.10.2011 г.

С рисунките ще бъде аранжирана специална изложба. Нейното официално откриване е от 11 часа на 05.11.2011 г. в мол „Галерия Пловдив”, на 3-ия етаж, до Ледената пързалка.

Тогава ще бъдат обявени и победителите в конкурса, които ще получат парични и предметни награди. Ще има и специална парична награда – за училищата и детските градини, амбицирали най-голям брой участници в конкурса.

За по-весел и изпълнен с настроение празник читалището организира и музикално-артистична програма, в която ще се включат децата от ДВГ „Пеещите котенца” и театър „А Парт” към читалище „Европа”, ще има и певческо изпълнение на деца към  читалище „Захари Стоянов”. За всички талантливи художници читалище „Европа-2004” ще предостави възможност за изява като организира рисуване на място в деня на откриване на изложбата – 5 ноември.

Очакваме Вашите прекрасни рисунки!

Oще статии

Loading…