Ръководството на Мисията за наблюдение на местните и президентски избори начело с Вадим Жданович се срещна с кандидата за кмет на БСП Георги Търновалийски. В срещата взеха участие екипът  на Търновалийски, водачът на листата общински съветници на БСП Тодор Петков и общинският съветник Тодор Кръстев.

Притеснен съм, заяви Георги Търновалийски, защото считам, че управляващата страната  партия  се опитва да манипулира изборите в Пловдив. Аз съм за честност и прозрачност в изборите и кампанията ми го доказва.Участниците в срещата връчиха на екипа на Мисията копие от филма на ГЕРБ, създаден по време на частичните избори в Пловдив за кмет на район Източен. Той  показва как местният лидер на партията и кандидат за кмет поощрява хората за това, че са произвели невалидни бюлетини и подканва и другите да ги последват.

Посещението е част от серия срещи, които ще проведе мисията, ръководена от Вадим Жданович. Членовете на мисията, която се състои от 21 наблюдатели-представители на 15 страни от ОССЕ, се интересуваха от хода на предизборната кампания и начина на провеждане на изборите в Пловдив, от прозрачността им, от процедурите в комисиите, от прозрачността на кампаниите, от регламента и равнопоставеността на отразяване на кандидатите в медиите.

Офисът за демократични институции и човешки права (ОДИЧП) към ОССЕ ще наблюдава предстоящите президентски и местни избори в България и ще излезе с официален доклад за направените констатации и изводи.

Oще статии

Loading…