Зам.-областният управител Розалин Петков  и зам.-управителят на ВиК Пловдив  Спартак Николов дадоха старт на изграждането на нов водопровод за карловските села Домлян и Пролом. Първата копка беше направена край село Бегунци, където се намира разпределителната шахта за водопроводите на Пролом и Домлян. На мястото дойдоха техните кметове Христо Иванов и Мано Несторов и жители на двете села. Те благодариха на Петков и Николов за съдействието и споделиха, че благодарение на тях ще бъде решен дългогодишният им проблем с питейната вода.
Водопроводът е много стар, с етернитови тръби и, заради честите аварии, хората от Пролом и Домлян, чрез кметовете, са изпратили писма до зам.-областния управител на Пловдив. “Още при началното сезиране за проблема поех отговорност да съдействам за решаването му и на този етап успях да извоювам чрез ВиК да започне подмяна на тръбите и изграждане на водопровод по европейски стандарти. Старите тръби ще бъдат сменени с нови полиетиленови и това ще повиши качеството на питейната вода”, каза Розалин Петков.

Първият етап на проекта на стойност 1 млн.лв. обхваща трасе над 1.5 км и по разчетите на ВиК ще бъде реализиран за около месец и половина, съобщи Спартак Николов. “Причината да изчакаме е, че част от водопровода ще минава през частни ниви и се съобразяваме с времето, в което стопаните ще свършат работата си на полето”, поясни Николов.

Във втората фаза проектът ще е разделен за двете села, там железните тръби също ще бъдат подменени с pvc.

Oще статии

Loading…