Построеното в началото на 60-те години пловдивско ОУ „Димитър Димов” посреща новата учебна година според европейските тенденции. В това се увери лично при срещата си с учителския колектив общинският съветник от левицата Николай Радев, който е и председател на ППГОС „Коалиция за Пловдив” в настоящия местен парламент.

Учителите са доволни, че децата от първи до четвърти клас ще са изцяло обхванати в целодневното обучение и че училището осигурява безплатен автобус за учениците от Радиново и Костиево. Класните стаи са освежени, имат нови чинове и дъски, оборудвано е и помещение за организиран отдих на децата. И всичко това с помощта на родителите и със собствени сили, похвалиха се учителите.Основният ремонт, който не е правен от построяването на школото, и този път отмина ОУ „Димитър Димов”, стана ясно дни преди да удари първият учебен звънец. 60 хиляди лева за подмяна на дограмата в класните стаи бяха гласувани на последната общинска сесия, след като преди месец с питането си до кмета Николай Радев алармира за тревожното състояние на училищната сграда.

Червеният общински съветник се ангажира училище „Димитър Димов” да отбележи 50-годишния си юбилей през април 2012 година напълно обновено.

Oще статии

Loading…