Георги Търновалийски

По повод скандалната публикация на нформационна агенция „Блиц”, озаглавена „Кандидат-кмет на БСП в далавера с цар Киро?” от 27.09.11, 10.37, с автор Мария Томова и базираните на нея публикации в други електронни медии, предизборният щаб на Георги търновалийски излезе с декларация. В нея се казва:

“Кандидатът за кмет на Пловдив от БСП Георги Търновалийски не работи в Регионалната структура на НАП от средата на 2009 г. Към тази дата в нея не са обсъждани никакви преписки, касаещи фамилия Рашкови.Преди да се изнася каквато и да е информация, всяка уважаваща себе си медия, трябва да проверява данните, на които се базира информацията й. Изнесената публикация е абсолютна лъжа. Затова Георги Търновалийски завежда дело за клевета на основание чл. 147 от Наказателния кодекс. Надяваме се авторът да е действително съществуващо физическо лице, за да може да понесе съответната наказателна отговорност.

Всички бъдещи опити да се замесва името на Георги Търновалийски с това на фамилията Рашкови, станали популярни през последните дни заради бездействието на държавните институции, ще бъдат последвани от нови съдебни дела за клевета.

Получените средства от тези дела щабът на кандидата за кмет Георги Търновалийски ще дари на пловдивските домове за деца, лишени от родителски грижи”.

Oще статии

Loading…