Таксиметрови шофьори премериха сили в автошампионата “Бързи, яростни и жълти”, организиран с подкрепата на Община Пловдив и Съюза на българските автомобилисти и от Радио Вероника. Стартът бе даден от зам.- кмета Георги Титюков. Той пожела на участниците да са бързи и яростни на състезанието, но да карат внимателно на пътя, за да не застрашават живота си и този на другите участници в движението.”

Участниците се състезаваха със собствени автомобили ,представители на различни компании, всеки от тях с отбор от 3-ма души и една резерва. Схемата на надпреварата беше свързана с изпълнението на елементи, сред които: осморка, змейка, гараж паркиране на преден ход – излизане от гаража на заден ход, тунел- влизане на заден ход-излизане от тунела на преден ход, качване на пасажер и френски гараж. “Изпитанието е за време. Времето за което участникът премине трасето е контролно, към него се добавят наказателни секунди за допуснати грешки”- съобщи председателят на съдийската колегия по автомобилизъм в Пловдив Георги Миланов.

След оспорвана надпревара на 3-то място се класира Георги Владимиров от “Европа такси”, който финишира за време 1,46,89. До 2-то място достигна Калин Атанасов от “Интер такси”, за време 1,40, 90. Победителят в автошампионата “Бързи, яростни и жълти стана Радослав Карталов от таксиметрова компания “Елма такси”, който финишира за времето от 1,30,61.

Победителят получи ваучер на стойност 165 лева за акумулатор по негов избор и карта за безплатна пътна помощ от СБА. Такива карти получиха и другите двама, достигнали до второто и третото място. Наградите бяха осигурени от СБА и радио “Вероника”.

Oще статии

Loading…