„1 млн 286 558 лв е точната сума, която лъсна като разлика в цифрите, подадени от кмета на Община Марица в неговия Отчет за бюджетното шестмесечие. Става дума за точка 2 б) в Докладната записка, представена на сесията днес, в която се казва, че на 30 юни 2011 година по банковата сметка на Общината има налични 1 810  215 лв., от които 806 580 лв. за делегирани от Държавата дейности и 2 290 193 лв. за местни дейности“, съобщи председателят на групата на ГЕРБ в ОбС Марица Атанас Георгиев. Според неговите изчисления, сборът на посочените средства за държавно делегираните и за местните дейности не отговаря на посочената като наличност сума в банката, тъй като тя надхвърля 3 млн. лв, така че разликата е внушителна -  над 1 млн. лв.
„За мен лично това е шокиращо несъответствие като се има предвид размера на сумата, което поражда множество въпросителни…“, коментира Георгиев.

Ето защо групата на ГЕРБ обмисля на следващата сесия да попита кмета защо се получава подобна разлика от над 1 милион. „Кметът дължи не само на съветниците отговор, а и на всички жители на Общината“, категоричен е Атанас Георгиев.

Oще статии

Loading…