Повече от 100 талантливи пловдивски деца се включиха в палавото шоуце на столичната актриса Илиана Балийска в мол „Галерия Пловдив” в събота, 24 септември. За първи път в града на тепетата малчугани се надталантчваха в  конкурса „Мини Мис и Мини Мистър – Малки Големи Таланти” - Оригиналът! Мини госпожиците и мини господата се изявиха като певци, танцьори, рецитатори, актьори, разпределени в две възрастови групи от 3 до 6 години /детскоградинска възраст/ и от 7 до 12 години /1-ви до 6-ти клас/. Най-малката участничка бе 3-годишната Илона, облечена в красива розова рокля.Всички мини сладурки дефилираха като манекенки на импровизирания моден подиум в източния атриум на мол „Галерия Пловдив”, а мини сладурковците надуваха юнашки мускули и се надиграваха в яка канадска борба. След надфръцкването и боренето те се качиха на мини пиедестала с микрофон в ръка. Малките пяха и рецитираха, а по-големите танцуваха, измисляха си истории, шегуваха се дори с вицове.

Публиката аплодира щедро талантливите деца. Именно нейният вот, изразен чрез бурни овации, изпрати 12 от детскоградинската възраст и 15 от по-големите каки и батковци на финала на XIII-тия Национален конкурс-Фестивал “Малки Големи Таланти” в София. Малките бяха като снаряди неуправляеми, а големите – доста по-организирани и готови за сцената. Всички получиха огромно количество подаръци от детски играчки ЗИМ.

Дария – на 4 години и половина и Пламен – на 5 г. бяха най-аплодираните от публиката и се окичиха с лентата Мини Мис и Мини Мистър Талант. Победителката във втората възрастова група – 8-годишната Яна грабна златния медал на „Талантиадата” с блестящо изпълнение на руска песен. Мини Мистър Талант в тази група стана 7-годишният Матей, изпълнявайки култовата лунна походка на Майкъл Джексън.

Общо 27 пловдивски даровити малчугани ще се състезават на финала на Есенното издание на XIII-тия Национален Конкурс „Мини Мис и Мини Мистър” на 30 септември в Националния дворец на децата в София. Щастливците са Любчо, Теодор, Иван, Георги, Бранимир, Никол, Мими, Маргарита, Пресияна, Мартина, Надежда, Елена, Ивана, Екатерина, Величка, Мария, Йоан, Биляна, Стефан, Георги, Диана, Лиана, Симона.

Лауреатите в Палавото шоуце-Талантиада ще се  излъчват по телевизия „Канал 3” в продължение на три месеца от началото на октомври.

Илиана Балийска, притежателка на запазените марки “Мини Мис и Мини Мистър” и “Малки Големи Таланти”, с гальовни думи, усмивка и много любов, повече от 3 часа неуморно насърчаваше мини сладурите да покажат заложбите си. За веселото настроение на всички се грижеше вокална група „Омайниче” и тяхната ръководителка Таня Орманова. Те ще бъдат специални гости на Националния Конкурс „Малки Големи Таланти” на 30 септември в София.

Освен, че са талантливи в изкуствата малките пловдивчани демонстрираха и талант в игрите на уникалните спортно-развлекателни съоръжения в мол „Галерия Пловдив”. След приключването на конкурса някои от тях се впуснаха по ледената пързалка на 3-ия етаж, други пробваха да изкачат най-високата изкуствена стена за катерене в България, трети поиграха тенис на маса и боулинг.

Oще статии

Loading…