За улеснение на лицензирането на използваната музика в хотели, заведения и други обекти в Пловдив и региона, Съветът по туризъм – Пловдив, организира среща с представители на сдруженията за колективно управление на правата в музиката ПРОФОН и МУЗИКАУТОР.

Срещата ще се състои на 04.10.2011 г. от 11.00 ч. в хотел „Лайпциг” и на нея ще присъстват членовете на Съвета по туризъм. Очакват се да участват също и представителите на туристическия бранш в града, както и всички заинтересувани от ефективно уреждане на музикалните права в своите обекти.На срещата ще се разяснят законовите изисквания за лицензиране на използването на музика в заведения, ресторанти и хотели, параметрите на споразуменията, нивата на възнаграждения и всички въпроси, свързани с дейността и бъдещото партньорство. Ще има възможност и за подписването на договори на място, за които ще са необходими копия от фирмено удостоверение и категоризацията.

Припомняме, че през август т.г. Съветът по туризъм – Пловдив, се присъедини към Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), което дава право на членовете му да ползват специална отстъпка при уреждането на правата за музиката. По силата на рамкови споразумения членовете на Съвета по туризъм ще получат по над 50 % отстъпка от възнагражденията, които по закон дължат за авторски и сродни права на дружествата ПРОФОН и МУЗИКАУТОР. Хотелиери и ресторантьори от Пловдив и района могат да се възползват от пълния размер на тази отстъпка, като станат членове на Съвета по туризъм – Пловдив.

Срещата се организира за подпомогане представителите на местния туристически бизнес, имайки предвид предстоящите проверки в региона от страна на Инспектората към Дирекция “Авторско право и сродни права” на Министерство на културата.

Oще статии

Loading…