И в район „Източен” местата в детските градини не са достатъчни, информира кметът Петър Петров. Той подкрепи думите си с цифри – тази година тръгват 14 първи групи с 380 деца. Места няма да има за 80 деца. В детските ясли местата също не достигат – там са приети около 75 деца.

Около 40 хиляди лева е отпуснала Община Пловдив за ремонти в детските градини в район „Източен” за тази година. Ремонти са извършени в ЦДГ „Наталия”, „Арлекино”, „Детелина” и в детската градина за деца с увреден слух. Основно са отстранени проблеми с аспирацията, извършено е боядисване, закупени са нови уреди за кухненските блокове. Парите са недостатъчни, затова сме се съобразили основно с препоръките на контролните органи, каза още Петър Петров.

Той отново подчерта, че проблемът с местата в район „Източен” може да се реши с откриването на детска ясла и млечна кухня в сградата на улица „Вратцата”. Имаме изготвен проект, но и тази година общината така и не отдели 900 хиляди лева за изграждането й, каза още кметът на „Източен” Петър Петров.

Oще статии

Loading…