Администрацията на район „Централен” и кметът г-жа Райна Петрова подпомагат участието на две талантливи деца от Пловдив в Европейското индивидуално първенство по шахмат за деца и юноши от 10-ти до 21-ви септември в Албена. Благодарение подкрепата на район „Централен”, Рада Минева и Николай Немски от шахматен клуб „Пловдив” ще демонстрират своите умения в шахматната игра.

Шахът е любим спорт за Рада Минева от шест годишна възраст. Нейната амбиция и постоянство в областта на шахмата са възнаградени с много медали и успешни участия, като последното извоювано отличие е държавното индивидуално първенство за момичета до 8 годишна възраст.Николай Немски също е много талантлив състезател по шах, който неведнъж се е изправял пред сериозна конкуренция, като неговия най-голям успех досега е трето място и бронзов медал в държавното индивидуално първенство по блиц за момчета до 10 г. Като медалисти в държавните индивидуални първенства, проведени през месец януари тази година, двамата млади състезатели по шах получават правото да участват в европейското първенство за деца и юноши, на възраст от 8 до 18 години, което предстои да се проведе през септември, в Албена.

Администрацията на район „Централен” и кметът Райна Петрова застанаха зад надеждите в шаха Рада и Николай, след като техните родители изпратиха писмо в администрацията, в  което разказват както за успехите на своите деца, така и се обръщат  за подкрепа, която да подпомогне участието им  в европейския турнир.

Заместник-кметът Димитър Цветков се срещна днес с младите надежди и им пожела успешно представяне в престижния турнир.

Oще статии

Loading…