Само с работеща икономика Пловдив може да разшири обхвата на социалните услуги и да се справи с безработицата и ниските доходи. Така заместник-кметът Георги Търновалийски конкретизира своето виждане за стопанското развитие на града пред граждани от район Централен. Един от начините да си върнем първенството в икономическия живот на страната е като привлечем инвестиции в града, обясни той.

Авторитетни международни, национални и местни компании трябва да бъдат поканени да базират производства на територията на града. Те могат да бъдат привлечени с атрактивни условия на бизнес климата, който създаваме, посочи Търновалийски. Това означава по думите му достъпно административно обслужване, което е в полза и услуга на предприемачи и граждани. Кандидатът на БСП за кмет е амбициран да го постигне, ако бъде избран. Подобна реформа вече е реализирал в регионалната структура на НАП, когато я ръководеше. Затова е категоричен, че може да я осъществи и в общинската администрация. С ефективно работещи административни служители и експертен екип, който да работи по оперативните задачи, бъдещият кмет ще има време да изпълнява стратегическите си мениджърски функции.
Икономиката на знанието в Пловдив е в криза, констатира пред гражданите на Централен Георги Търновалийски. Градът ни разполага с университети и високо подготвени специалисти, имаме индустриални зони, които могат да бъдат предложени на бизнеса, допълни той.Такъв ресурс притежаваме и представен подходящо, със сигурност ще бъде оценен от потенциалните инвеститори, убеден е кандидат-кметът. По думите му общината може да развива бизнес чрез собствените си предприятие, но това няма да реши генерално проблема със заетостта. Нужен е и ангажимент на държавата в определянето на краткосрочните и стратегически перспективи за развитие, заяви той.

Oще статии

Loading…