Една от любимите на пловдивчани централни улици – „Христо Г. Данов“, бе осветена за първи път след години тъмнина. Кметът на район „Централен“ г-жа Райна Петрова, заместник-кметът Костадин Димитров и експертна комисия приеха изградената електрическа мрежа и монтираните осветителни тела. От днес започват да текат 72-часовите проби, след което ще бъде извършено замерване.

Кметът г-жа Райна Петрова спази обещанието си и работата на обекта приключи по-рано от предвиденото. Екипите работиха усилено през почивните дни и всичко вече е готово, подчерта г-жа Петрова. Тя допълни, че в приемните й дни проблемът е бил поставян многократно не само от жители на район „Централен“, но и от пловдивчани от всички райони на града. До 52 хиляди лева са отделени от приходите от временно-преместваеми съоръжения в района за изграждане на осветление, подчерта кметът на „Централен“ г-жа Райна Петрова.

Освен ул. „Христо Г. Данов“, в район „Централен ще бъдат осветена и улица „Петко Д. Петков“ от № 25 до № 35, както и подлезът на булевард „Санкт Петербург“, който ще бъде основно обновен.

Oще статии

Loading…