ГС на БСП – Пловдив защити успешно европейския стандарт за управление на качеството – ISO 9001:2008, който внедри в структурата през лятото на 2009 годината.

Вчера завърши и втория контролен одит, а проверката направи  представителят на международната сертифицираща  фирма ДЖИ СИ ЕС – Станимир Балабанов. Той констатира, че ГС на БСП – Пловдив работи съгласно изискванията на стандарта за управление на качеството и успешно се справя с планирането, реализирането и контрола на процесите. Установени са  много добри практики, се казва в одитния доклад.Така ГС на БСП – Пловдив продължава да е единствената политическа структура в България, която има смелостта и капацитета да прилага европейския стандарт за управление на качеството. В Европа има само още три политически организации, които притежават сертификат за ISO 9001:2008.

Документът е гаранция за прозрачност на политическата работа и процесите, свързани с нея, коментира лидерът на пловдивските социалисти Атанаска Тенева. По думите й сертификатът е също конкурентно предисмство, когато става въпрос за доверието на гражданите. Те могат да са сигурни, че ГС на БСП – Пловдив организра и провежда дейността си по правилата и изисканията на международните стандарти.

Oще статии

Loading…