Днес станаха ясни резултатите от анкетата, проведена на 12.08 от членовете на Младежкото обединение в БСП район „Северен” по повод Световния ден на младежта. В акция, част от кампанията „Предай звезда нататък”, социалистите раздадоха 500 светещи гривни на млади пловдивчани, участвали в проведеното от тях проучване.

500-те анкетирани са поделени почти поравно по полов признак – 45% мъже и 55% жени. Най-голям е процентът на младежите между 20 и 30 години – 47%, а 27% са на възраст между 15 и 20 години.
На първия въпрос – „Има ли криза в България?” – 87% от запитаните пловдивчани са отговорили категорично  да, а 13 на сто смятат, че криза в страната ни няма.Още по-категорични са младите по отношение на младежката политика на правителството. На въпроса „Смятате ли, че държавата прави достатъчно за младите хора?” 96% от тях са отговорили отрицателно. Само 4% са доволни от политиката на ГЕРБ по отношение на младежите.

На въпроса дали биха искали да са по-информирани за това какво Община Пловдив може да направи за тях, 70% от анкетираните са дали положителен отговор. 13% не проявяват заинтересованост, а 17% нямат мнение.
Младите кандидати за общински съветници Калин Милчев, Милен Сиромашки и Атанас Петков разговаряха с желаещите да се запознаят с възможностите за развитие на общинските политики и приемаха техните въпроси и предложения.

„Големият интерес към инициативата, както и данните от самата анкета ни показаха, че младите хора в Пловдив имат нужда от социална справедливост и сигурност, от промяна в отношението на държавата към проблемите им и от по-активна гражданска позиция по местните проблеми”, сподели Калин Милчев, кандидат за общински съветник от листата на БСП.

Oще статии

Loading…