Приключи проверката на ОП ”Организация и контрол на транспорта” на автобусите от вътрешноградския транспорт на територията на Община Пловдив, съобщи зам.-кметът инж. Александър Константинов. Проверени бяха всички автобуси за наличие на поставени  табели  с номера на линията отпред, отзад и отстрани, проверихме състоянието на наличните климатици, броя отворени прозорци и люкове, наличието на маршрутни разписания в салоните на автобусите, състоянието на платформите за трудно подвижни лица и други нормативни изисквания. Проверката се проведе във втората половина на месец юни. Всички фирми-превозвачи бяха предварително уведомени за отстраняване на допуснатите нередности в автобусите по линиите от Общинската транспортна схема, констатирани от инспекторите по контрол на транспорта при ОП „ОКТ” при извършените проверки през май. Освен това до всички оператори бяха изпратени писма с констатираните нередности по обслужваните от тях  линии и  автобуси.

Констатираните нарушения са свързани основно с липса на разписания на видно място в салона на автобусите и тролейбусите, уточни Константинов. Тази констатация касае всички фирми-превозвачи. Липсата на номер на линията отзад на автобусите и тролейбусите е констатирана за всичките линиите на фирмите „Градски транспорт – Пловдив” АД, и „Автотранс” 2000 и частично за останалите превозвачи. Всички автобуси в Пловдив са изцяло оборудвани с платформи за трудно подвижни лица,съгласно  сключения договор.

При извършените проверки в автобусите се установи, че всички  налични прозорци и люкове са отворени. Климатиците в автобусите на пловдивския обществен транспорт работят.

Oще статии

Loading…