Колона от 16 автобуса и 30 леки автомобила потегля от Пловдив за Бузлуджа в 7.00 часа в събота. 1000 пловдивски социалисти и симпатизанти ще се приобщят към традиционния за левицата Национален събор под историческия връх. Там 20 новоприети социалисти от града на тепетатат ще получат партийните си членски книжки.

Тази година празникът включва освен обичайната среща на поколенията и атрактивно осветяване на звездата на Дом-паметника на партията. Светлинното шоу ще е в петък вечер, когато младежкото обединение в БСП ще обяви началото на кампанията си „Предай звезда нататък”. На събитието ще присъстват председателят на НС на БСП Сергей Станишев и кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин.

„Предай звезда нататък” е кампания за силата на малките звезди и е свързана със 120-годишната история и ценности на БСП; тя е и е поглед напред към бъдещето на левите идеи – обяснява замисъла председателят на Младежкото обединение в БСП пловдивчанинът Явор Гечев. Той е убеден, че всеки човек в партията, всяка идея, усилие и битка е малка звезда. Обединени заедно, те са силата на малките звезди. Целта на младите в БСП е да запалят други млади за лявата идея и да я „предадат нататък”, допълва Явор Гечев.

Доброто настроение под звездите на Историческата поляна на Бузлуджа ще поддържа и звездата на българската поп-сцена Миро.

Oще статии

Loading…