Върху чисто нов ройтер (състезателен подиум за аеробика) с размери 10.30м на 10.30м ще се подготвят младите гимнастици, които тренират в зала “Дунав”. 120-те деца, които обучаваме по спортна гимнастика към Спортен клуб “Аеробика-АМД” и по програма “Спорт за всяко дете”, ще се учат и състезават върху най-модерната настилка у нас благодарение на Община Пловдив в лицето на зам.-кмета Георги Титюков, заяви Димитрина Къндева – председателят на СК“Аеробика-АМД”. До момента плащахме между 1 500 и 2 000 хил. лв, за да използваме под наем качествена настилка за провеждането на Турнир за деца по спортна аеробика, но сега това вече няма да се налага, категорична бе тя.

Това събитие е празник за децата, не само защото освещаваме новия подиум, а и заради края на състезателния полусезон по спортна аеробика, в който младите таланти завоюваха 27 медала за добрите си представяния, заяви зам.-кметът по младежка политика и спорт Георги Титюков. Убеден съм, че всяка стотинка, инвестирана в спорт си заслужава и ще продължаваме да работим в тази посока, за да подобрим условията за спортуване на нашите деца в нашия град, допълни той.

Новият ройтер, който бе монтиран в зала “Дунав” в края на миналата седмица е на стойност 40 000 лв. Общият му размер е 12м. на 12м. Той е произведен в Германия и одобрен за провеждане на различни турнири с международно значение. Само две държави в Европа (Германия и Франция) имат лиценз от Международната федерация по гимнастика да изработват този вид настилка.

Oще статии

Loading…