Зрелищно авиационно шоу със сложни фигури от висшия пилотаж ще направи демонстрационната група на ВВС на САЩ Thunderbirds (Буревестници). Визитата е по покана на българските ВВС и е част от програмата за честването на предстоящата 100 годишнина на военната ни авиация, съобщиха от авиобаза Граф Игнатиево.

Въздушните демонстрации ще са в базата на 25 юни 2011 г., когато по традиция шоуто ще започне с наземна церемония. Въздушните демонстрации са комбинации от групови и солови изпълнения с елементи и фигури на висшия пилотаж, се посочва още в официалното съобщение. Програмата включва още концерт на Ансамбъла на Българската армия и демонстрации на парашутни скокове от групата на Силите за специални операции.

Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати в 09:30 ч. на 25 юни 2011 г. Входът за посетители е свободен.

Thunderbirds  е основана през 1953 г. и е символ на професионализма и постиженията на американските Военновъздушни сили. В нея участват най-добрите бойни пилоти от всички американски авиобази.

МВР – Пловдив обръща внимание на пътуващите от града към Карлово, че на 25 юни между 12 и 18 часа ще има реорганизация на пътното движение в района на село Граф Игнатиево. След приключване на шоуто в периода 16-18 часа е възможно отклоняване на пътното движение по направление Карлово – Пловдив по заобиколен маршрут през с. Царимир, с. Церетелево, с. Неделево, път 606, с. Голям Чардак, с. Малък Чардак, с. Строево, с. Труд.

Oще статии

Loading…