И две русокоси сестри застанаха пред журито

Тв звезда, студент по архитектура, 17-годишна рокаджийка, рапър, момченце, снимало се за рекламите на лютеница „Дерони”, много ученички от Френската гимназия в Пловдив – това бяха само част от кандидатите за лице на мол „Галерия Пловдив”. Кастингът в събота събра в града на тепетата желаещи от цялата страна: София, Пазарджик, Стара Загора, Варна, Бургас, Приморско, Хасково, Раковски, Габрово, Видин. Финалистите ще са ясни в края на юни, след като журито разгледа заснетия снимков и видео материал от конкурса – за да оцени и фотогеничността на кандидатите.

Точно 573 деца, момчета, момичета, жени и мъже се записаха за участие в обявения преди месец конкурс за лица на най-големия търговско-развлекателен комплекс в Пловдив и Южна България. След предварителна селекция в изложбената галерия на мола в събота, 4 юни, бяха допуснати 120 претенденти. Оценяваха ги Екатерина Иванова, управител на мол „Галерия Пловдив”, Любомил Лазаров, главен редактор и заместник директор на Нова българска телевизия, известният актьор и художник Добромир Манев, живеещ в Америка и изящната д-р Ваня Александрова, ендокринолог в МБАЛ „Медлайн”, която в края на 2009 г. спечели титлата „Misis Intelligence Globe 2009” в Братислава и се класира в топ 10 на най-красивите омъжени жени в света.

„Какви къдрици само” възкликнаха всички при представянето на 6-годишния палавник Денис, участвал в рекламите на „Дерони”. За 19- годишната Илияна Гарчева от Пазарджик явяването и на кастинга е логичен ход след като писа по темата „Ах, този мол” на предварителната кандидат-студентска изпитна сесия по журналистика в Софийския университет.  Шоколадовата чаровница въпреки, че спечели в инициативата „Звезден бал 2011”, отказа на Ники Михайлов да и бъде кавалер и отиде на абитуриентската си вечер… с приятеля си.

Осем ще са лицата, от различни възрасти, на мол „Галерия Пловдив”. Да е едно от тях кандидатства и Петя Желева, известната спортна журналистка от агенция „БГ НЕС”, Военния канал, ТВ 7, „Ринг”, „Про.бг”. От една година Петя живее в Париж и оттам прави репортажи за Нова телевизия за предаването на Гала „На кафе”. Да застане „от другата страна” реши и 63-годишният пловдивски журналист Христо Казашки, който бързо влезе в ролята този път да отговаря на въпросите, вместо да ги задава. Пенсионерката Богдана Попова пък разкри, че младеещият и вид се дължи и на философията „няма стари хора”.

17-годишната Ива от София също дойде до Пловдив в събота. Не, съвсем не, защото в столицата си нямат молове, а защото тези молове си нямат „лица”, уточни сладураната пред журито. „Имате ли си гадже” пък беше дежурният въпрос на Любомил Лазаров към кандидатите. „Все пак избираме лице на мола, не правим кастинг за партньори”, контрира шегата с шега „диригентът” на шоуто – младият арт фотограф Димитър Жеков от фотографското сдружение Glamour & Modeling, съорганизатори на конкурса. Въпреки, че журито изкара цял „работен” ден – над 8 часа, Любо Лазаров не се измори да пуска закачки към участниците, за да предизвика техните усмивки. Именно засмените им лица „хванаха” с фотообектива и камерата Димитър и Павел от  Glamour & Modeling. Момчетата бяха и основните „виновници” за перфектната организация на кастинга. „Възхитени сме, минахме в предварително обявения за нас час” – не скриха изненадата си от точността на мероприятието всички присъстващи.

Но да се върнем на кастинга. Някои заложиха на „звездния” имидж, като 18-годишният Станислав, дошъл чак от Габрово. Той направо смая журито с приликата си с Леонардо ди Каприо. Ирина Пачаманова, щерката на известния пловдивски художник Ангел Пачаманов, направи впечатление не само с естествената си красива червена коса, а и че има своя рок група. 23-годишният хип-хоп изпълнител Иван Насков не пропусна да рапира на „готино жури”. Краси Тосков, българският Роналдиньо, участник в шоуто „България търси талант”, се яви като асистент на умелия илюзионист Марио.

Най-активни обаче бяха малчуганите. Малката Елефтериа пристигна за кастинга направо от Гърция, но пък показа, че ако не се класира тук, ще атакува музикалните сцени. И докато за 4-годишната Марчела бъдещето е само едно – да стане принцеса, тригодишната Жамиля се вижда поне в три роли – на ученичка, майка и госпожа. Счупено краче не попрече на 10-годишната Марияна да застане до своя брат пред журито. В събота дойдоха и цели семейства, като това на 3-годишния Ясен от Димитровград.

Партньори на кастинга „Стани лице на мол „Галерия Пловдив” са Glamour & Modelling, софтуерна компания nimasystems.com, вестник „Марица”, Нова българска телевизия, plovdiv24.bg, списание „Програмата”, castfactory.com, funcard.bg, „Сиенит ”, „Магазин за Нов дом” – за продажба на жилищни, търговски и ваканционни имоти, „ВиноКафе”.

Oще статии

Loading…