Областният управител Иван Тотев

Областният управител инж. Иван Тотев, директорът на Областно пътно управление инж. Атанас Ташков и изпълнителният директор на фирмата-изпълнител „Пътища” АД инж. Ангел Коджаманов присъстваха тази сутрин на отварянето за движение на новоизграденото пътно платно на надлез „Скобелева майка”. Преди това тримата направиха пешеходен преход по новата лента с дължина 1300 метра. Съоръжението е изпълнено по най-добрия възможен начин, поставена е необходимата маркировка, мантинели, разделителната ивица е направена по най-добрия начин.

След няколко минути от тук вече ще започнат да се движат автомобили, което означава, че след няколко минути стартира изграждането на втората лента на пътния възел, заяви областният управител инж. Иван Тотев и допълни: От тук нататък за нас е много важно заедно с Агенция „Пътна инфраструктура” да продължим работата, за да дадем възможност след завършване на съоръжението да започне веднага плавно да работи за връзките до долния път. С министъра на МРРБ Росен Плевнелиев ще коментираме състоянието и изпълнението на пътен възел „Скобелева майка” и  възможностите за намиране на средства за продължаване на обекта, каза още Иван Тотев. Той припомни, че проектът, по който се работи в момента, е заварен от правителството на ГЕРБ. Имаше сключен договор и това, което ние направихме е да осигурим финансирането на обекта, допълни областният управител.

Стойността на целия проект е близо 9 милиона лева. Това, което е изпълнено до момента, е в заложената финансова рамка – близо 5 милиона лева, като няма оскъпяване. От години в Пловдив, след строежа на надлез „Родопи”, това е най-голямото съоръжение, което се изгражда. Финансирането е изцяло държавно, подчерта областният управител инж. Иван Тотев. По договор срокът за изпълнението на обекта е 18 месеца, но се очаква той да бъде завършен до края на годината

Oще статии

Loading…