От 29 юни до 29 юли в Mall Пловдив екипът на фондация „За Нашите Деца” ще провежда срещи с кандидати за приемни родители. Целта е да се разясни на гражданите какво е приемна грижа, каква е процедурата за кандидатстване и каква подкрепа могат да получат от фондацията.

Директните  информационни срещи са част от кампанията „Изоставените деца нямат нужда от съжаление”. Кампанията има за цел да намери приемни родители за изоставени деца и в същотo време да ангажира общественото внимание към важността на семейната грижа за всяко българско дете.

Срещите с граждани са напълно безплатни и ще протичат под формата на консултации, ще се излъчват филми с приемни родители и ще се раздават информационни материали. На територията на целия търговски център са разлепени рекламни визии и провокативни надписи, които имат за цел да ангажират вниманието на посетителите и освен това да популяризират националната телефонна линия за приемна грижа 0700 188 22 (на цената на един градски разговор или според тарифата на мобилните оператори).

В момента в България има около 610 деца настанени в приемни семейства, а 6333 са децата, които живеят в социални домове. За това намирането на повече приемни родители, които да поемат грижата за изоставените деца, е шанс за тях да получат истински дом и семейство. Очакванията на фондацията са, че в рамките на месеца на приемната грижа, много хора ще намерят отговори на въпросите и съмненията си относно процеса на кандидатстване за приемен родител и ще се решат да приемат дете в нужда.

За нас е много важно да бъдем близо до хората и възможността да се срещаме с тях на територията на Mall Пловдив е наистина много директен начин за общуване с повече хора, които имат въпроси относно приемната грижа. Ние сме на разположение за всеки, който се интересува от темата и обмисля възможността да стане приемен родител. Нашите социални работници ще бъдат консултират гражданите всяка сряда от 10 до 12 ч. и всеки петък от 16 до 18 ч. в рамките на месеца на приемната грижа.” – каза Милена Милушева, която е директор на детския център на фондацията в град Пловдив.

Oще статии

Loading…