Сдружение «С МАМА ЗА РЪЧИЧКА» Пловдив и Регионален исторически музей – Пловдив имат удоволствието да Ви поканят на  «Демонстрация на Ритъм/Барабанна Терапия», провеждаща се за първи път в Пловдив!

Тази съвсем нова, но много успешна терапия – наречена „Ритъм Терапия”, помага на децата със специфични образователни потребности – в частност децата с аутизъм и аутистичен спектър. Терапевтичните сесии се провеждат от г-н Мартин Иванов – единственият ритъм терапевт в България, от Институт за съвременно изкуство и терапия ”Libera” – София http://www.libera-institute.com/.  „Ритъм Терапията” помага на децата аутисти да повишат своето ниво и продължителност на концентрация. Има индивидуални и групови занимания, но се залага на индивидуалните, спрямо нуждите и проблемите на всяко дете с аутизъм. Барабанът е изразно средство, което успява да пренася този, който го използва през всякакви съществуващи бариери и да го води към усещането за цялостност и общност. Много повече за въздействието на този инструмент може да се научи от книгата на Робърт Лоурънс Фрийдмън „Лечебната сила на барабана”, чието представяне е заложено в дневния ред на демонстрацията, която ще се проведе на два етапа,  както следва:

  1. 1. Презентация на метода, книгата „Лечебната сила на барабана” и ритъм сесия – предназначена за специалисти и родители;  - 1 час
  2. 2. Ритъм сесия за деца аутисти и техните родители (максимум 15 деца) – за родители и деца – 30 минути

Сдружението организира тази демонстрация с цел включването й в списъка за социални услуги и провеждане на терапията с индивидуални занимания с децата аутисти в Пловдив за определен период.

Датата за провеждане5-ти юли, от 11.00 ч.

Място на провежданезала „Съединение” на Регионален исторически музей – Пловдив, пл. „Съединение”.

Очакваме Ви!

Oще статии

Loading…