Съвет по туризъм – Пловдив получи от Европейската комисия в Брюксел голямо количество информационни материали, които да бъдат в полза на българските граждани при пътуване в страните от ЕС. Картата-наръчник „Пътуване в Европа 2011-2012 г.” е на български език и съдържа подробна информация за всичко необходимо при организиране и осъществяване на пътуване в други европейски страни. В нея са посочени необходимите документи, указания как става пътуването с различните видове транспорт, пазаруването, към кого да се обърнем за помощ при инцидент и др.

Добрите контакти на Съвет по туризъм – Пловдив с европейските институции са от есента на 2008 г., когато председателят на сдружението инж. Любозар Фратев участва в представянето на Пловдив в Европейския парламент в рамките на година за междукултурен диалог под мотото „Многоликият град”.

Информационните материали ще бъдат на разположение на пловдивчани и гостите на града в офисите на фирмите и организациите, членове на Съвет по туризъм – Пловдив и в двата Туристически информационни центъра на община Пловдив.

Oще статии

Loading…