Източният атриум на мол „Галерия Пловдив” със сигурност бе най-веселото място в целия Пловдив в Деня на детето – 1 юни. Над 600 деца в продължение на четири часа купонясваха без умора, а възторжените им викове и ръкопляскания огласяха комплекса от пода до тавана така, както само децата го могат – от сърце и неподправено.

Щастливи, по-щастливи, много щастливи палавници на едно място… Наистина мнооого приятна за бившите деца гледка! Но най-щастливи бяха 80 малчугани от домовете за деца, лишени от родителска грижа – „Олга Скобелева” и „Мария Луиза”. Всяко едно от тях получи подарък, осигурен от „Магазин за Нов дом”, който продава само ново строителство – жилищни, търговски и ваканционни имоти. А също и от  „Сиенит”, компанията с дългогодишен опит и утвърдено име в строителния бранш. Двете фирми подариха на децата тениски с усмихнатите ликове на Дони и Нети – рекламните лица на „Магазин за нов дом”, както и органайзери. Малчуганите веднага се премениха с оригиналните тениски и стиснаха здраво торбичките с органайзерите.

Подаръци имаше за всички и от сърце. Още на входа всяко дете получи шарен балон с логото на мола и натурален сок „Fresh” от „Филикон – 97”, една от най-големите консервни фабрики в България. Хипермаркет „Карфур”, пред витрините на който се вихреше купонът, раздаде стотици френски шоколадчета. От магазин „Jerry” – царството на супер качествените детски стоки и играчки, подариха на малчуганите над 50 гривнички „Лего” – последен писък в детската мода, както и още толкова „светулки”- това са онези приспособления, които се окачват върху връхните дрешки на децата, за да светят в тъмното и така да бъдат пазени от шофьорите.

А купонът – той си беше истински маратон! Водещите – актьорите Иван и Ваня организираха състезание след състезание, забавление след забавление. Малки и големи се потопиха в приказния свят на Уолт Дисни с любимите филмови песни, изпълнени от детски хор „Орфей” – Хасково, с диригент г-жа Шопова. Градусът на веселието се вдигаше със забавните викторини, закачките и шегите на водещите, с танцовата формация „Денс ту дъ макс” с ръководител Лалка Златанова, и от магиите на фокусника  Явор Китенов, един от талантливите ученици на всепризнатия илюзионист Астор.

Много емоции изтръгна от детските сърца конкурсът за най-добре украсена торта. Уникалната по рода си първа детска сладкарска работилница бе организирана от сладкарски цех „АГИ-1” и мол „Галерия Пловдив”. Три отбора с по три деца на възраст от 6 до 11 години с помощта на майстори от „АГИ-1” мажеха кремове и сметани по блатовете, разкрасява тортите. Преди това обаче по всички правила на хигиенните изисквания хлапетата сложиха престилки, касинки на главите и ръкавици. Разбира се – тортите не бяха камуфлажни. И бяха достатъчно, за да има парченце за почти всеки палавник, дошъл в мола.

Разбира се, гвоздеят на многочасовата детска веселба бе тегленето на голямата награда – гръцки велосипед „Clermont”, осигурен от фирма „Jerry”. В томболата участваше всяко дете, пуснало листче с трите имена в прозрачната урна. Евгения – бъдеща майка в напреднала бременност – случайна жена от публиката, изтегли детето с най-голям късмет на този 1-ви юни – Симони Аршинкова. Малката хубавица щеше да полети от радост, защото си няма колело у дома.

Многочасовият купон в мол „Галерия Пловдив” приключи с едночасова детска дискотека.

Oще статии

Loading…