Кристиан Вигенин

Eвродепутатът от групата на ПЕС Кристиан Вигенин пристига в Пловдив в неделя за  финалния етап от младежки проект ”Нестандартко обучение по история и същност на ЕС и европейските ценности”. Заключителната част е викторина на тема „Девети май – ден на Европа”. Вигенин ще награди победителите с пътуване до Европейския парламент. Състезанието ще се проведе в Заседателната зала на Пловдивския общински съвет от 11 часа на 8 май. Участниците са ученически отбори, които ще се съревновават в три кръга: викторина, тест и презентация на предварително изготвен  плакат, рисунка или колаж, изразяващи  виждането им какво представлява за тях България в Европейския съюз Специално жури с председател Жан Виденов има задачата да ги оценява, а отборите ще мерят сили пред публика.

Проектът се реализира от сдружение ”Думата на младите” по програмата на Община Пловдив ”Пловдив за младите” и има следната същност – провеждане на обучение на ученици (гимназиален курс) от пловдивските училища за историята и същността на Европейския съюз и европейските институции, запознаване на младите хора с възможностите за развитие и кариера в органите на съюза.

Обучението цели популяризиране на ценностите на Европейската общност и вникне в същностт и  смисъла на обединена Европа и значението на евроинтеграционния процес в страните от  Източна Европа и  Балканите за страната ни. Така ще се постигне задълбочаване на познанията на младежите за евроинтеграцията на България и стъпките по приемането на страната за равноправен член на Европейския съюз, информираха от сдружението.

След предварително проведеното обучение пловдивските училища излъчиха отборите си, който ще ги представляват в утрешното състезания, казаха организаторите.

Oще статии

Loading…