Осем футболни отбора от Пловдив и региона участваха в детския футболен турнир,  организиран от пловдивските феновете на ФК „Ливърпул”. Инициативата, която бе открита вчера от зам.-кмета по младежка политика и спорт Георги Титюков, се проведе на стадион „Пловдив”. В футболната надпревара мериха сили отборите на Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Ботев 2002, Спартак Пловдив, Борислав Първомай, Чирпан (Чирпан), Тракия (Кричим) и футболния отбор на училище “Найден Геров” в Пловдив.

Осемте отбора, които се състезаваха в турнира бяха разпределени в две групи. В рамките на две полувремена по 15 мин., състезателите, родени през 1991 година трябваше да преборят противника. Победител в надпреварата стана отборът на Спартак Пловдив, който постигна убедителна победа срещу Ботев Пд по време на финалната среща помежду им. На второ и трето място се класираха съответно Ботев Пд и гостите от Чирпан. Лично зам.-кметът Титюков награди първите три отбора с купи и медали като им пожела много бъдещи успехи и международни прояви.

Организаторите осигуриха няколко индивидуални награди – за голмайстор, най-добър вратар, най-красив гол и най-полезен играч. Капитаните на отборите получиха футболни топки, предоставени от район “Западен”, екипи и други предметни нгради.

Организатори са пловдивският фенклуб на ФК “Ливърпул”. Инициативата се реализира и с подкрепата на Община Пловдив в лицето на зам.-кметът по младежка политика и спорт Георги Титюков.

Oще статии

Loading…