Детска градина "Чучулига"

Детска градина „Чучулига” в пловдивския район „Централен” ще бъде основно ремонтирана с близо 450 000 лева от Специализирания общински фонд, обяви кметът Славчо Атанасов. С други 100 000 лева ще се обнови ЦДГ „Дружба” в район „Западен”, за която Атанасов също подписа документите за старт на процедурата по Закона за обществените поръчки.

Ако няма обжалване, ремонтите могат да започнат след два месеца и да се използва летният сезон с по-слаба посещаемост, обясни кметът. Той уточни, че цитираните суми са налични във фонда, в който се натрупват пари от приватизация с цел да се харчат за ремонти на детските градини.

Славчо Атанасов информира още, че са преведени и 122 000 лева за издръжката на Държавна опера – Пловдив, с което общината изпълнява изцяло и предсрочно поетия ангажимент да покрива част от разходите. „Спазихме договорката с правителството от миналата година и дори месец по-рано превеждаме субсидията за операта. За разлика от това обаче Министерство на културата не удържа на думата си и 80 човека бяха уволнени, с което бившето ОФД бе осакатено”, коментира Славчо Атанасов.

Припомняме, на 02.12.2010 г. чрез анекс към договор за съвместно финансиране Община Пловдив преведе на пловдивската опера още 100 000 лева, каквато бе договорката от лятото между кмета Славчо Атанасов и културното министерство.

Oще статии

Loading…