Община Асеновград организира пролетно почистване на града и прилежащите й културни паметници и местности за отдих и почивка на 9 април – събота. Акцията е по повод Великден, празника на града – 24 май, и предшестващите го „Майски културни празници“.

Началният час на почистването в събота е 9,00 часа, градът е разделен на четири района, като на разположение на асеновградчани ще бъдат 4 сметосъбирачни коли на фирмата за чистота „Комунал“ с по 2 работника. Автомобилите непрекъснато ще обикалят районите и ще събират боклука. На колите ще има стикери със знака на националната кампания на БТВ – „Да изчистим България за един ден“.

В почистването се включва и целия отдел „Екология“ на община Асеновград. Заедно с кмета д-р Христо Грудев те ще чистят в местността край църквата „Св. Илия“ на пътя за с. Козаново и на възлови кръстовище в самия Асеновград.

Заявка за участие в почистването направиха и от мотоклуб „Торнадо” – Асеновград. Рокерите ще участват в почистването на парка край „Св. Илия“. Припомням, че членове на клуба оказаха неоценима помощ на общината, след като се включиха в почистването на Асеновата крепост от растителността, която не бе пипана повече от 30 години. Чрез алпинистки способи членове на „Торнадо“ почистиха труднодостъпните места на крепостта от юг и север. Мотористите бяха сред първите, които се включиха в почистването на крепостта и района от боклуци преди 20-на дни.

Екологичната инициатива включва ръчно и машинно почистване на улиците, събиране и изнасяне на строителни, битови, едрогабаритни и растителни отпадъци, както и премахване на нерегламентираните замърсявания.

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев призовава всички граждани, фирми и организации да се включат в инициативата и заедно да почистят както своите домове, така и междублоковите пространства, градинките, парковете, дворовете на училищата, улиците и парковете.

Oще статии

Loading…