Българин станаБългарин стана герой на световния покер. 25-годишен архитект от София превърна 3 долара в $230 хиляди с блестяща игра в най-престижния покер онлайн турнир Sunday Million на PokerStars.

Само за няколко месеца България вади втори шампион в покер серии №1 на планетата, след като в началото на февруари marin06 триумфира в надпреварата и прибра четвърт милион долара. Никнеймът Калмука е най-коментираният псевдоним в покер общността от извсетнно време. Поради факта, че с 3 долара той спечели $230 000.

Не е чудо, а разумна игра, казва скромно архитектът, който в момента работи като покерджия в нета. Професията ми е на заден план. В момента се занимавам единствено с Тексас Холдем, казва Калмука.

Запалил се преди три години. Минал през всички нива в онлайн йерархията, за да стигне до финалната маса на Sunday Million. Пробвал се е в най-престижния турнир около 15 пъти, като два пъти е бил близо до челните места. За да грабне титлата и огромния награден фонд преди две седмици в драматично състезание, продължило повече от 14 часа.

Опитвах се да не мисля толкова за парите, колкото за самата победа, коментира шампионът. Печалбата си Калмука ще инвестира в ново жилище. И в усъвършенстване на покер уменията си. А феновете на спортния покер у нас вече очакват демонстративен сблъсък между историческите БГ шампиони в  Sunday Million- marin06 и Калмука.

Oще статии

Loading…