В истински  спектакли са превърнати традиционните демонстрации на италиански майстори фризьори, които се правят по време на Италианския фестивал на красотата и прическата.

С шоу на световно известния стилист Саверио Палма стартира 17-ото издание на фестивала, което ще продължи от 1 до 3 април в Международен панаир Пловдив. На сцената ще излязат също световният шампион Алесандро Янаконе, Джузепе Делия, фризьори от Рим, Милано и Болоня.

54 фирми от България, Италия и Турция показват продукти и аксесоари за коса, оборудване и апаратура за козметични и фризьорски салони, парфюмерия, бяла и цветна козметика, бижута, препарати за отслабване и стягане на фигурата. Хит е спа терапията за коса за професионална и домашна употреба. Изложителите са подготвили специални оферти с отстъпки и промоции, които са изгодни и за професионалистите в бранша, и за потребителите.

За първи път в България е аранжирана ретро изложба „Вълшебници пред огледалото“, събрала музейни експонати от началото на 19-и век – огледала, фризьорски инструменти и облекла. Ретро прически се правят на специален щанд в палата 8 на панаира, където се провежда   Международното изложение за фризьорство, козметика, грим, парфюмерия и мода.

Неговият организатор  – фирма „Кристиян оф Рома груп“, е  включил в съпътстващата програма дефилета, шоу програми на ученици от професионални гимназии, семинари с лектори известни български и италиански стилисти, Национален конкурс за фризьорство и макиаж, конкурс за ученици.

„Италианският фестивал на красотата е едно събитие със светски блясък и  бизнес активност. То дава възможност на фирми и специалисти да покажат своите постижения, а на младите хора – да влязат в света на модата със своите новаторски виждания и проекти“, заяви главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов при откриването на проявата.

Заедно с нея в панаира продължават изложенията „Цветна пролет“ и „Природа, Лов, Риболов“, която тази година предлага нови атракции като езда, демонстрации с джипове, прожекции на филми за природата, салон за кемпери и каравани.  В 13.30 ч. в  неделя ще бъдат изтеглени печелившите талони за награди на посетителите.

На 2 април стартират Празници на домашните любимци, които в продължение на два дни ще съберат професионалисти и любители, отглеждащи кучета, котки, птици, влечуги, а посетителите ще могат да видят над 400 кучета, около 40 котки, екзотични животни, да участват в забавни конкурси. Ще се проведат национални и международни фелиноложки  и

Oще статии

Loading…